top of page

IVF checklist

Een stap-voor-stap gids om zelf controle te houden tijdens jouw IVF cyclus...

Ga met meer controle en zelfvertrouwen jouw traject in en vergroot daarmee je kans op een positieve zwangerschapstest!

1.png
Beeld 18.jpg

Hi, Ik ben Maxime

Toen ik in 2016 besloot te stoppen met de pil, slikte ik deze al ruim 10 jaar. Ik was begonnen met de pil omdat ik tijdens mijn menstruatie zó ziek was dat ik een week op bed verbleef. Nu het krijgen van kindjes 'begon te kriebelen', leek het me een mooi moment op eens te starten met 'onthullen'. Maar helaas bleef mijn menstruatie uit...

Een jaar later was ik nog maar een drietal keer ongesteld geworden, dus besloot ik een afspraak te maken met de huisarts, die mij na 2 afspraken en 3 telefoontjes eindelijk doorstuurde naar de gynaecoloog.

Deze bevestigde helaas mijn vermoeden en gaf aan dat de kans dat ik zonder hulp zwanger zou worden erg klein was. Op de volgende afspraak zouden we bespreken welk traject het beste bij ons zou passen, want zwanger worden zonder medisch ingrijpen zat er volgens hem niet in.

Daar liet ik het echter niet bij zitten en na het op doen van veel kennis, een opleiding verder en het volgen van mijn eigen 'advies' ging ik van 3 keer per jaar ongesteld, naar een cyclus van 33 dagen. En, toen ik met mijn vriend besloot om te beginnen aan kindjes raakten we vrijwel direct zwanger, zonder medisch ingrijpen!

bottom of page