top of page

Waar het allemaal begon

Ruim 10 jaar zat ik al aan de pil toen ik in 2016 besloot ermee te stoppen. Er kwam zicht op een kinderwens dus het werd tijd om te 'ontpillen', vond ik. Het leek meteen goed effect te hebben op mijn humeur, want mijn stemmingswisselingen werden minder! Maar helaas bleef mijn menstruatie uit...

Toen ik een jaar later nog maar een drietal keer ongesteld geworden was besloot ik een afspraak te maken met de huisarts, want het zat me niet lekker. Hij wilde dat ik het nog even aankeek, want dat ontpillen kon volgens hem best lang duren. Maar 2 afspraken en 3 telefoontjes later kreeg ik toch de verwijzing naar de gynaecoloog waar ik op had zitten wachten.

De gynaecoloog bevestigde helaas mijn vermoeden en gaf aan dat de kans dat ik zonder hulp zwanger zou worden wel erg klein was. Voor nu mocht ik naar huis om het te laten bezinken en als ik terug zou komen dan zouden we gaan bespreken welk medisch traject het beste bij ons zou passen. Zwanger worden zonder medisch ingrepen zat er voor ons niet in.

Beeld 12.jpg

En dan...

Geschokt en verslagen kwam ik thuis, want waar ik niet overheen kon komen was dat de enige keuze die ik leek te hebben volgens de gynaecoloog een medisch traject zou zijn. Dat moest toch ook anders kunnen?!

Ik ben gaan zoeken naar andere manieren om mijn lichaam gezonder te maken en mijn hormonen in balans te brengen. Ik kwam erachter dat voeding een grote rol kon spelen, dus ben ik destijds een opleiding tot Voedingsdeskundige gestart. Alles wat ik leerde over voeding & leefstijl paste ik toe op mezelf en langzaam aan werd mijn cyclus regelmatiger. Ook deed ik een energetische bloedtest, om te achterhalen waar de disbalansen in mijn lichaam precies zaten.

 

Ik ging daar specifiek mee aan de slag en binnen een aantal maanden ging ik van 3 keer per jaar ongesteld, naar een regelmatig cyclus van 33 dagen! En niet alleen met mijn cyclus ging het goed, ik voelde me energieker, had minder last van eetbuien en van mijn darmen. Dus toen we het vertrouwen terug hadden en besloten er voor te gaan was ik vrijwel direct zwanger! En dat helemaal natuurlijk! Inmiddels ben ik moeder van 2 kindjes en vormen wij een heerlijk gezin.

Beeld 17.jpg
Beeld 07.jpg

Wat een traject met mij kenmerkt

  • Ik ben gek op protocollen, maar omdat ik ook perfectionist ben zal ik er altijd voor zorgen dat een traject perfect persoonlijk op jouw is afgestemd

  • Ik stel vragen die je misschien niet wilt horen, maar je wel verder zullen helpen

  • ‘Dat kan (ik) niet’ komt er bij mij niet in en ik zal je daarom altijd motiveren door te zetten en te helpen zoeken naar oplossingen om het onderste uit jouw kan te halen

Mijn visie

Het lichaam kan zichzelf helen op een natuurlijke wijze, zonder meteen in een medisch traject getrokken te worden. Door specifieke disbalansen in jouw lichaam bij de bron aan te pakken kun je je lichaam in de basis gezonder maken. Het ingaan van een medisch traject is natuurlijk ook een keuze, maar een vogel legt ook geen eieren voordat zij hun nestje goed en stevig gebouwd hebben. Ik koos ervoor om eerst te werken aan de echte gezondheid van mijn lichaam.

Als je me echt zou kennen dan zou je weten dat:

  • Ik een hekel heb aan zwemmen op plekken waar ik de bodem niet kan zien.

  • Ik heb planken vol met (bijna) lege notitieboekjes, maar koop een nieuwe als ik er een nodig heb.

  • Ik maak én herschrijf mijn boodschappenlijstjes (op de juiste volgorde van het gangpad) voordat ik naar de supermarkt ga.

  • Ik ben een echte gezondheidsfreak en weet welke keuzes ik moet maken om me goed te voelen, maar je kunt mij ook wakker maken voor pannenkoeken, witte-chocolade-cheesecake en pasta pesto.

  • Ik droom van een eigen mini-boerderij schaapjes en geitjes, de kippen heb ik al!

Opleidingen

Hormoontherapeut   HCN

Orthomoleculair kindercoach   SOHF

EMB-therapeut   EMB B.V.

Medische basis kennis i.o.    Con Amore

Voedingsdeskundige   CIVAS

Orthomoleculair adviseur   SOHF

Beeld 8.jpg

Specialisaties:

EMB-bloedtest  /  Voeding & Hormonen  /  Hormonen & Vrouwenklachten  /  PCOS  / Overgewicht  /  Fibromyalgie

bottom of page